Er din ide virkelig så hemmelig

Er din idé virkelig så hemmelig?

Som kundeansvarlig i replace bliver jeg stort set dagligt, introduceret til helt igennem fantastiske koncepter. Alligevel er der nogle mennesker, som gør større indtryk på mig end andre. Det er dem, som ikke vil fortælle for meget om deres ide.

 

Hvor er overvejelserne?

Jeg forstår deres bekymring, for hvad nu hvis de virkelig har idéen? Dog tror jeg, at de har glemt at gøre sig nogle overvejelser omkring den beslutning. For hvad er det, de er bange for der sker. At jeg som fagmand stjæler konceptet, eksekverer og går i luften før dem?

Det kommer næppe til at ske, og det siger jeg med god ro i maven. Først og fremmest; eksekvering er alt. Ide’en er højst sandsynligt allerede udtænkt af en anden på denne planet – men grunden til, at ingen kender til den, er lidt ligesom med drømme. Der mangler handling og velvilje. De fleste af os drømmer om, at blive millionær én dag, men hvor mange af os gider løbe risikoen. At sætte opsparingen på spil, tage lån i banken og worst-case, at gå neden om og hjem. Ej at forglemme de lange arbejdsdage, der hurtigt viser, at 37 timer kun er deltid? Ikke ret mange.

 

Vær ikke bange

Mit bedste råd er, at hvis man er villig til at gå ”planken ud”, så vær ikke bange. Så har man nemlig motivationen til, at gå igennem ild og vand, når det virkelig gælder.

Jeg kommer ikke til at stjæle ide’en, for jeg elsker mit arbejde. Hvis man tager en ganske traditionel værdikæde, så er jeg f.eks. kun ét led ud af mange. Jeg kan ikke stjæle ide’en. Det ville også kræve, at jeg delte den med nogle andre. Det kræver et team.

De fleste vælger at outsource deres bogholderi og hvorfor? Fordi de ikke gider bekymre sig om det. Beder bogholderen om mere i løn, fordi han kan se at, kunden tjener mere. Nok ikke, og hvis svaret er ja; så er det vist tid til en udskiftning på den post.

 

Jeg er fan af…

Af Jesper Buch. Hvis man ikke følger med i Løvens Hule på DR1 så vil jeg kraftigt opfordre til det. De 5 paneldommere, kommer med guldkorn til iværksættere med ”en god ide”. Nogle er nyopstartet og andre har været kørende i en del år, men søger nu kapital og et stærkere bagland.

Deltagerne står på åben skærm, og fortæller om deres forretning, hvad deres svaghed er, og ikke mindst deres avance på produkterne. De er tilsyneladende ikke bange for, at nogle i Danmark skulle stjæle deres ide.

Og specielt Jesper Buch kommer med nogle guldkorn. Han går så meget op i teamet, at det er uhyggeligt. Sammensætningen skal angiveligt være rigtig fra start af. Kompetencerne skal som sådan være, at finde allerede, før en eventuel investering.

 

Konklusion

Værdikæden skal altså fungere. Holdet skal være sat og idéen? Ja den skal være tænkt ordentligt igennem.

Det vigtigste for ham er, at servicen er i orden og at kunden får det, der bliver lovet. Han har igennem tiden været beskæftiget indenfor salg, service & ledelse, og er en passioneret og professionel leder med et solidt overblik. Mathias kan simpelthen ikke la’ være med at lægge mærke til, når noget kan gøres bedre, hvilket også har været en stor del af hans drivkraft til at få et større indblik i komplekse IT-løsninger.

Tags:
CVR: 39 13 19 86

Log in with your credentials

Forgot your details?