en freelancer er som at spille lotto

En freelancer er som at spille lotto

Vi har stort set prøvet det alle sammen. At gå ned i kiosken og satse månedens sidste penge på den famøse lotto-pulje. Et håb bliver plantet, for hvad nu hvis vi vandt?

Der kan selvfølgelig argumenteres for, at det kun er uerfarne spillere der taber og at dem der har styr på det ”vinder hver gang”. Men lad mig holde dig fast i tanken om, at du principielt ikke ved om du vinder eller taber. Det samme kan gøre sig gældende, når du vælger at hyre en freelancer til dit næste projekt. Enten bliver der leveret, eller også gør der ikke.

Lad mig derfor her, give dig et kort indblik i de 2 typer af freelancere.

 

Den gode freelancer

Formår, at sætte sig ind i den pågældende forretning, hvor arbejdet skal udføres for/til. Hvad end det gælder webudvikling, tekstforfatning eller noget helt tredje. Er det helt essentielt, at freelanceren forstår opgaven. Der må godt tænkes ud af boksen, men heller ikke for meget.

Der er en tendens til selv, at have en mening omkring hvordan opgaven skal udføres – men det er ikke altid det, som kunden forventer. Sørg derfor for, at der er en fin balance.

Den gode freelancer formår, at dokumentere sit arbejde, at være effektiv og aflevere til tiden. Med andre ord: En person der har styr på sine ting, tør at sige sin mening og komme med indspark. Alt sammen med det formål at opnå det bedst mulige resultat.

 

Den mindre gode freelancer

Gør præcis det modsatte. Der er overhovedet ikke styr på deadline, og der er ingen forståelse for, at deadline er vigtigt. Tingene bliver ikke altid dokumenteret og afleveret i det format som først aftalt. Opgaven er måske endda i værste tilfælde, slet ikke forstået korrekt og dermed udført forkert. Det giver en masse hovedpine. For freelancerne har brugt tid, og det samme har du. Måske ikke aktivt, men det er tid du ikke får tilbage og i sidste ende kan det resultere i tabt indtjening.

Tænk dig derfor godt om før, du søger din næste freelancer. Prisen er som regel en afgørende faktor, når man handler ind på freelance-markedet. Når folk spørger mig om en timepris, indskyder jeg altid, at pris er relativ, for hvad hvis vi løser det på den halve tid af konkurrenterne?

Tro ikke, at det kun gælder udenlandsk arbejdskraft

For det er helt forkert. Ofte hører man, at projektet har været en tur i udlandet og at det ikke gik som forventet. Men der er altså også mange danske freelancere, som kører på samme sløve klinge. Det er ikke nødvendigvis fordi det er udenlandsk arbejdskraft, at det går galt, men nok nærmere de forudsætninger som bliver givet.

Et par gode råd; freelancer eller ej.

Få altid afstemt følgende ting, før en opgave går i gang. Så burde du være godt på vej til, at finde din næste samarbejdspartner.

  • Hvad som skal laves
  • Hvem som er ansvarlig for hvad
  • Hvordan det udføres
  • Og til hvilken tid (deadline)
  • Hvad der sker hvis deadline ikke overholdes

Det vigtigste for ham er, at servicen er i orden og at kunden får det, der bliver lovet. Han har igennem tiden været beskæftiget indenfor salg, service & ledelse, og er en passioneret og professionel leder med et solidt overblik. Mathias kan simpelthen ikke la’ være med at lægge mærke til, når noget kan gøres bedre, hvilket også har været en stor del af hans drivkraft til at få et større indblik i komplekse IT-løsninger.

Tags:
CVR: 39 13 19 86

Log in with your credentials

Forgot your details?